Project Engineer (fulltime, Dordrecht)

Project Engineer (40 uur p/wk, Dordrecht)

Kun jij ervoor zorgen dat acht tanks á xxx ton op de juiste manier op een drijvende bak geladen kunnen worden om vervolgens een reis per water af te leggen naar hun eindbestemming? Kun jij als geen ander werktekeningen maken in Autocad en de benodigde berekeningen hierbij maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als project- / transport engineer zorg jij er namelijk voor dat onze projecten zonder problemen uitgevoerd worden. Je maakt werktekeningen in Autocad voor o.a. slepen, laden, lossen, ballasten, zeevasten en afmeren. Ook maak je de nodige ballast,- stabiliteits- en sterkte berekeningen hierbij. Kortom, jij bent verantwoordelijk voor de volledige technische uitwerking van een project.   Je bent daarom continu in gesprek met de collega engineers, projectleider en uitvoerders  om tot een uitvoerbaar, veilig en kosten efficiënt plan te komen.

Wat ook heel gaaf is, is dat je tijdens complexe projecten ook bij de uitvoering aanwezig bent. Vaak is dit in het buitenland. Je werkt in een klein gezellig team. Onderling verdelen jullie de projecten en denken jullie met elkaar mee.

 

 

Wat verwachten wij van jou?

Omdat je in een klein team komt te werken, is het belangrijk dat je een flexibele houding hebt en niet bang bent om hard te werken. Het werk kan ad hoc zijn. Hollen en stilstaan schrikken jou niet af. Je krijgt bovendien energie van werken in een dynamische omgeving. Vanaf aanvraag tot en met uitvoering ben jij betrokken bij het project. Naast alle voorbereidingen, steek jij ook graag de handen uit de mouwen tijdens de uitvoering. Je denkt mee met je collega’s, maar kunt ook zelfstandig werken. Veiligheid, milieu en gezondheid vind je belangrijk

Jij brengt de volgende eigenschappen, kennis en ervaring mee:

 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie als project engineer;

 • Autocad 2D;

 • Scheepsstabiliteit en constructies;

 • Minimaal Bachelor diploma werktuigbouwkunde / scheepsbouwkunde / maritieme techniek;

 • Jij werkt zelfstandig, maar je bent ook een team player;

 • Jij bent zorgvuldig en stelt kritische vragen;

 • Jij bent flexibel en kan omgaan met krappe deadlines;

 • Een afgeronde Master mechanical engineering of vergelijkbaar is een pre;

 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;

Als jij voldoet aan onderstaande eisen, dan heb jij een streepje voor:

 • 3D programma’s als Rhinoceros;
 • Woonachtig in de buurt van Dordrecht;
 • Stabiliteitssoftware pakket GHS;
 • Kennis en ervaring van maritieme regelgeving;

Heb jij al deze ervaringen niet, maar ben je er toch van overtuigd dat dit de baan voor jou is, schroom dan niet en reageer!

 

Wat bieden wij aan jou?

Allereerst natuurlijk een plekje in ons prachtige kantoor met uitzicht over het drie rivierenpunt (Oude Maas, de Noord, Boven-Merwede) te Dordrecht. Als onderdeel van een gezellig team bieden wij je een afwisselende en uitdagende functie  waarin jij jezelf kunt ontwikkelen in een dynamische omgeving.  Wij bieden een marktconform salaris dat aansluit op jouw profiel (ervaring, leeftijd, etc.). Ook onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed. De insteek van ons bedrijf is om medewerkers voor langere termijn aan ons te binden door in onze medewerkers te investeren.

 

 

Over Muller Dordrecht:

Muller Dordrecht is een familiebedrijf dat al 101 jaar maritieme diensten verleend aan haar klanten. Het bedrijf is ooit begonnen op de Nederlandse binnenwateren, maar opereert nu internationaal. Wij bezitten diverse sleep-, duwboten en pontons waarmee wij meerdere verschillende bedrijfsactiviteiten kunnen uitvoeren, van haven assistenties, ijsbreken, het testen van hijskranen (tot 5.500 ton!), tot het uitvoeren van grote projecten waarbij zware en volumineuze ladingen vervoerd worden. Doordat wij korte lijnen en betrokken medewerkers in dienst hebben, kunnen wij snel inspelen op veranderingen in de markt. Werken bij Muller Dordrecht betekent dus ook werken in een open en dynamische omgeving. Onze medewerkers staan erom bekend dat zij hart voor de zaak hebben, direct zijn en bereid zijn om net dat beetje meer te doen.

 

 

Interesse in een baan bij ons?

Ben je overtuigd dat jij de persoon bent die wij zoeken? Solliciteer direct door een mail met jouw CV en motivatie te sturen naar naar Alisha Verhespen (HR Officer): averhespen@muller-dordrecht.nl.
Nog vragen? Neem gerust contact op voor meer informatie: 078-6392007 of lees meer informatie op onze website www.muller-dordrecht.nl. Volg ons ook op Twitter, LinkedIn, Instagram en Facebook!

stage maritiem